Juridik för idrottare

I takt med att idrottskarriären utvecklas växer även intresset för dig som idrottsutövare på idrottsmarknaden. Klubbar, tävlingsarrangörer, agenter, managers, sponsorer och investerare kontaktar dig med löften om att verkställa dina drömmar och ambitioner. Övergången från hobby till elitidrott hänger ofta ihop med avtalsskrivning, vilket är fundamentalt vare sig du är idrottsutövare eller en intressent som är avtalspart med en idrottsutövare.


Rami Bladlav – Fridykare, triatlet och f.d. MMA-proffs
”Inför min första internationella proffsmatch fick jag ett kontraktserbjudande som många atleter skrev på utan att tveka. Det är detaljerna som gör skillnad och genom att ta hjälp av en jurist fick jag bättre avtalsvillkor, högre ekonomisk ersättning, samt trygghet i form av försäkringar för skador samt garantier och minimiersättning vid uteblivna matcher.”


Termen idrottsjuridik har växt fram med åren och är ett brett område med många juridiska frågor som den enskilde idrottsutövaren, idrottsföreningen eller ett idrottsförbund har att ta ställning till. Varje idrottsförbund har sitt eget regelsystem samtidigt som det finns internationella lagar, nationella lagar och allmänna regler som man måste känna till.

George Juristbyrå präglas av en långtgående idrottskarriär inom fotboll på elitnivå och kampsport.

Vi har erfarenhet av att arbeta med företag inom olika idrotter och elitidrottare inom löpning, triathlon, fotboll, MMA och e-sport.

Vi hjälper er med:

  • Avtalsgranskning.
  • Förhandling och rådgivning avseende olika kontraktstyper och regelverk.
  • Upprättande av avtal.
  • Sponsoravtal och management. 
  • Evenemang och underhållning.